Saturday, 5 October 2013

Crouton and Herby Toast / Roti Panggang Gurih



Crouton and Herby Toast

This is the easiest and most practical way of making herby melba toast and crouton. I learn this tips from my mother in law and like to share it with you. Use the herby toast for many dips or pate. And if you cube it you will make a very good crouton effortlessly.

Ini adalah cara paling mudah dan praktis untuk membuat melba toast dan crouton. Saya mendapat tips ino dari ibu mertua. Gunakan toast ini untuk dip atau pate. Dan jika roti dipotong kotak-kotak akan menjadi cruton.

Ingredients / Bahan - bahan

Sliced bread, white or whole meal (preferably stale 1 - 2 days old)
Roti, putih atau gandum ( lebih baik yang sudah menginap 1 - 2 hari)

Dried mixed herbs ( I use herb de provence)
Dried mixed herbs ( Jika di Medan bisa di beli di Carrefour atau Mr. Ben)

Olive oil
Minyak zaitun

Sea salt and pepper
Garam dan merica hitam

How to make it  /  Cara membuat

Preheat the oven to 120 C
Panaskan oven 120 C


Remove the crust
Buang pinggiran roti

Cut the size you prefer ( I cut a slice into 4 pieces ) 
Potong sesuai dengan ukuran yang anda inginkan, ( saya potong 1 slice dibagi 4 bagian)



Put the bread pieces on baking tray closely and evenly.
Letakkan potongan roti di atas loyang, tata rapat dan merata.

Sprinkle salt, pepper and dried mixed herbs as much or as little you want
Taburkan garam, merica dan dried mixed herbs secukupnya



Last one, drizzle the olive oil over it, I use 2 tbsp for 4 slices of bread.
Terakhir adalah minyak zaitun, saya menggunakan 2 sdm untuk 4slice


Now they are ready to put in the oven, it should be ready in 15 minutes depend on your oven or until golden
Sekarang sudah bisa dimasukkan ke dalam oven, akan masak kira-kira 15 menit tergantung dari oven anda atau sampai kuning kecoklatan.

The low heat will make the toast cooked evenly and crispy.
Dengan menggunakan oven bersuhu rencah akan membuat roti masak dan  mengering merata dan juga renyah.

If you wish to make crouton for salad or soup, just cube the bread and use the same method.
Jika ingin membuat crouton untuk salad atau sup, potong roti kotak-kotak dan gunakan cara yang sama.


No comments:

Post a Comment